Als leerkracht  kan je met je klas rondgeleid worden in de bib. Je kan extra jeugdboeken voor lange tijd uitlenen en boekenpakketten op maat van je school of klas bestellen.

Bibkaart voor leerkrachten

Ben je leerkracht in een van de basisscholen van onze gemeente of geef je les in het basisonderwijs en woon je in Tielt-Winge? Dan kan je gratis een bibkaart voor leerkrachten aanvragen. Met deze speciale lidkaart kan je in onze jeugdafdeling tot 25 kinderboeken tegelijkertijd lenen gedurende 4 weken.

 

Lerarenkaart

Opgelet! Een 'lerarenkaart' is niet hetzelfde als een 'bibkaart voor leerkrachten'. De lerarenkaart is een algemene voordeelkaart van de Vlaamse Overheid voor lesgevers uit het secundair onderwijs. Leraren en leraressen kunnen deze oppikken in de bibliotheek, op vertoon van hun identiteitskaart.

 

Lenen van materialen door klassen

Klassen die zich op regelmatige basis aanbieden om materialen te ontlenen uit de bibliotheek, krijgen een klaspas. Zij mogen in totaal 60 artikelen per kaart ontlenen. Klassen zijn boetevrij en hoeven geen leengeld te betalen voor dvd’s of games.

 

Boekenpakketten

Wij maken, op vraag, boekenpakketten (20 stuks) op maat van leerkrachten uit het kleuteronderwijs die tewerkgesteld zijn in een kleuterschool in Tielt-Winge.

Deze service is gratis. De uitleentermijn is telkens 4 maanden. Vooraf reserveren is nodig en kan door een e-mail met je wensen te sturen naar bibliotheek@tielt-winge.be. Zodra het pakket voor je klaar staat, sturen we je een e-mail. Afhalen kan tijdens de openingsuren.

 

Scholenuitleen

De leerlingen uit het basisonderwijs in onze gemeente komen regelmatig met de klas langs om klassikaal boeken te ontlenen via een gratis klassenkaart.

Het is een ideale manier om de leerlingen kennis te laten maken met klassiekers. Jeugdliteratuur kan bovendien gebruik worden om gevoelige thema’s (pesten, diversiteit, oorlog, de dood,...) bespreekbaar te maken.

 

Rondleiding

De bibliotheek is voor kinderen en jongeren nog dikwijls een doolhof van rekken, boeken, tijdschriften waar ze niet dadelijk hun weg in vinden.

Via rondleidingen willen we de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelen naar boeken en andere bibliotheekmaterialen. De leerlingen leren tijdens deze rondleiding om de bibliotheek op hun niveau zelfstandig te gebruiken.

Wanneer: Oktober

Duur: ongeveer 1 uur.

Doelgroep: derde leerjaar van de scholen binnen onze gemeente