Inschrijven, lenen en verlengen

Inschrijven

Iedereen kan lid worden van onze bibliotheek. Je lidmaatschap is 12 maanden geldig. Je betaalt hiervoor € 3.

 

Lenen

Er mogen in totaal 15 artikelen per kaart ontleend worden met een maximum van 5 artikelen per type (bv. max. 5 strips). Je kan de geleende objecten 4 weken lang bijhouden, behalve sprinters en dvd’s. Sprinters en dvd’s kunnen slechts 2 weken ontleend worden. De einddatum van de uitleentermijn vind je terug op het leenticket en in je 'Mijn Bibliotheek'-account. 

 

Tijdschriften

Het recentste nummer van tijdschriften wordt niet uitgeleend maar kunnen ter plaatse worden geraadpleegd. De vorige edities kunnen wel worden ontleend.

 

Kranten

 Kranten kunnen enkel ter plaatse worden geraadpleegd.

 

Verlengen

De ontleende boeken, dvd’s kunnen tot tweemaal verlengd worden. E-readers en E-boeken slechts eenmaal. Verlengen kan zowel aan de balie als via internet door de gebruiker zelf gebeuren, maar enkel indien de boeken of materialen niet door een andere lener gereserveerd werden. Voor een verlenging via internet krijgt de gebruiker een handleiding mee bij inschrijving.

Voor het verlengen van audiovisuele materialen is opnieuw leengeld verschuldigd.

Een lener kan uitzonderlijk (één maal per jaar) een verlengde uitleentermijn aanvragen aan de balie, bijvoorbeeld omwille van vakantie.

 

Reserveren

Reserveren van uitgeleende materialen is mogelijk. Per lener kunnen 3 stuks gereserveerd worden. Per reservatie wordt een administratieve kost van 0,80 euro aangerekend. Reserveren kan zowel aan de balie als via internet. Voor de reservatie via internet krijgt de gebruiker een handleiding mee bij inschrijving.

 

Interbibliothecair leenverkeer

Boeken die niet in onze collectie zijn opgenomen kunnen, op vraag van de klant, door ons bib-team aangevraagd worden bij andere bibliotheken. De hieraan verbonden onkosten (administratiekosten en onkosten aangerekend door de uitlenende bibliotheek) zijn ten laste van de aanvrager en bedragen 1 euro per uitgeleend item.

Wordt de gevraagde titel altijd geleverd?

De bibliotheek die de titel bezit, kan achter beslissen om het werk niet uit te lenen. Heel recente of populaire titels worden bijvoorbeeld nagenoeg nooit doorgestuurd.

 Hoe vlug kan het boek geleverd worden?

Als de titel niet uitgeleend is, kan dit in een paar werkdagen. In het andere geval kan de wachttijd oplopen tot enkele weken.

 Krijg ik bericht wanneer de titel beschikbaar is?

Zodra de titel klaarligt, sturen wij je een e-mail.

 

Fotokopieën

De gebruiker kan kopijen maken tegen betaling van 0,13 euro voor een A4-blad en 0,13 euro voor een A3-blad. Bij het maken van kopijen moeten de bepalingen van het auteursrecht worden nageleefd.

 

Printen

Indien er informatie van het internet wordt geprint dan wordt daar 0,13 euro voor gevraagd.

 

Te laat?

Breng je boeken te laat terug? Dan betaal je een boete: 0,10 euro per dag per object

 

Aankoopsuggestie

Vind je niet wat je zoekt in de collectie? Of heb je een goede aankooptip?

We kunnen niet garanderen dat je suggestie effectief aangekocht zal worden.

Onze aankoopverantwoordelijken maken een afweging op basis van het beschikbare budget en of het werk past in de collectie.
Geef je aankoopsuggestie aan ons door via het contactformulier dat je rechtsboven vindt op de homepagina.