Boek
Nederlands

In het zadel

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
Paulien zit op paardrijles. Na de les gaat een pony er plotseling vandoor. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 4
Titel
In het zadel / Vivian den Hollander ; met ill. van Saskia Halfmouw
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
31 p. : ill.
ISBN
90-269-1706-6

Besprekingen

In de reeks 'De Roskam' schrijft Vivian Den Hollander over de belevenissen van Paulien en haar vriendinnetjes in een manege. In Een cap en laarzen wil Paulien doodgraag paardrijden maar er is nog geen plaats in de les. Op een dag mag ze mee met Steffie en ze verzorgen samen de paarden. Plots blijkt er nu toch een plaatsje vrij gekomen en kan Paulien zelf leren paardrijden. In In het zadel zit Paulien op paardrijles. Met de andere kinderen van de groep sluit ze al vlug vriendschap. Enkel Fleur gedraagt zich jaloers en boos.

Dit zijn twee erg voorspelbare verhaaltjes, waarvan er wel nog meer zullen volgen. Bij de meeste jonge kinderen scoort het thema 'paarden' hoog en deze verhalen zullen er dus ook wel als zoete koek ingaan. In deze fase van het leesonderwijs is het belangrijk dat kinderen veel oefenen en dat ze graag lezen. In die zin beantwoorden deze boekjes aan een behoefte. De teksten situeren zich op AVI 4-niveau en de vele kleurrijke illustraties bieden beg…Lees verder
Paulien houdt erg van paardrijden en gaat naar rijles in manege De Roskam. Het rijden gaat al best goed. Met Kim, die nog bang is, en met Wout, die een beetje stoer doet, kan ze het goed vinden. Na de les is iedereen druk met het verzorgen van de paarden. Fleur verlaat echter al snel de stal. Dan gaat plotseling Frenkie, het paard waarop Fleur heeft gereden, ervandoor. Tweede deel in de serie 'De Roskam'*. Alle gebeurtenissen hebben met paardrijden te maken. Tekstblokken met korte, toegankelijke zinnen in grote letters, AVI-M4. Er is geen indeling in hoofdstukken. Overzichtelijke bladspiegel met op elke pagina illustraties, van verschillend formaat, in vrolijke, heldere kleuren. Prima verzorgde uitgave op glanzend wit papier. Met achter in het boek korte biografietjes van de auteur en illustrator. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties