Boek
Nederlands

Platgewalst in Wenen

Thea Stilton (auteur), Sandra Verhulst (vertaler), Barbara Pellizzari (illustrator)
Pam nodigt haar muizenvriendinnen De Thea Sisters uit om naar Wenen te komen, waar ze stage loopt in een banketbakkerij. Ze amuseren zich daar prima, totdat er iets uit de bakkerij wordt gestolen. Wie is de geheimzinnige dief? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Oostenrijk
Titel
Platgewalst in Wenen
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Sandra Verhulst
Illustrator
Barbara Pellizzari Valeria Brambilla Caterina Giorgetti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Principesse a Vienna
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
178 p., [46] p. bijlage : ill.
ISBN
9789059248526 (hardback)

Besprekingen

Pam nodigt haar muizenvriendinnen De Thea Sisters uit om naar Wenen te komen, waar ze stage loopt in een banketbakkerij. Ze amuseren zich daar prima, zo verkennen ze de stad met de vele statige gebouwen en gaan ze als echte prinsessen naar een bal. Maar dan wordt er iets uit de bakkerij gestolen, waardoor ze niet mee kunnen doen aan een belangrijke bakwedstrijd. Wie is de geheimzinnige dief? Los te lezen deel 25 van de serie 'Thea Sisters', deel 24 was 'Schatgraven op de Bahama's''*. Vlot taalgebruik met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Een korte toelichting op o.a. plekken in Wenen en moeilijke woorden zijn met een sterretje aangegeven en verklaard in een kader onder aan de bladzijde. In het verhaal en ook achterin is informatie over Wenen en de bezienswaardigheden opgenomen. Achterin staan eveneens enkele recepten, doetips, uitleg van de wals, een aantal quizvragen en puzzels en knutsels. Afgesloten wordt o.a. me…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties