Boek
Nederlands

Magische herinneringen

Thea Stilton (auteur), Mauro De Toffol (illustrator), Alice Iuri (illustrator)
De magische dierne van de vijf prinsessen reageren niet op hun oproepen. Om hun dieren te vinden, moeten ze naar de Zandbank der Vergetelheid. Maar daar wachten veel gevaren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Histoires fantastiques
Titel
Magische herinneringen / Thea Stilton ; illustraties en kaarten Mauro De Toffol, Alice Iuri [e.a.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Mauro De Toffol Alice Iuri
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La magia dei ricordi
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
116 p. : ill.
ISBN
9789085925002 (hardback)

Besprekingen

In de serie van 'wakkere muis' Thea Stilton, 'Prinsessen van Wonderrijk'*, is dit het derde deel over vijf prinsessen die samen Wonderrijk beschermen tegen Igor de Donkere. Prinses Kaela heeft het moeilijk en zoekt steun bij haar magische dolfijn Sol. Maar die reageert niet op haar oproep. Ook haar zussen kunnen opeens hun dieren niet meer oproepen. Om hun dieren te vinden moeten ze naar de Zandbank der Vergetelheid, maar daar wachten veel gevaren. Een boek met een vergelijkbare vormgeving als de boeken van/over Geronimo Stilton: willekeurig gekleurde woorden die variëren in vorm en grootte, af en toe een informatieve pagina tussen het verhaal door en een ruime bladspiegel met veel gekleurde illustraties. De tekst bevat niet veel moeilijke woorden, maar mist vaart en heeft veel weg van de 'en toen en toen' stijl, waardoor er niet veel spanning ontstaat. Het sfeervolle omslag toont Kaela, een van de prinsessen, in foliedruk met haar dolfijn. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia