Aan het begin van de twintigste eeuw groeit Adam Raine op in een Londense achterbuurt. Nadat zijn moeder overlijdt vertrekt hij met zijn vader naar het kolenmijnstadje Scarsdale in Yorkshire. Al snel exploderen de oplopende spanningen tussen de mijnwerkers en hun werkgever Sir John Scarsdale, met dramatische gevolgen. Zijn leven verandert nog meer wanneer de liefde lokt. Tot de oorlog uitbreekt e
Onderwerp
Wereldoorlog I
Extra onderwerp
HIS
Titel
Niemandsland
Auteur
Simon Tolkien
Vertaler
Joost Van der Meer Bill Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No man's land
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789044351521

Andere formaten:

Over Simon Tolkien

Simon Mario Reuel Tolkien (12 januari 1959) is een Brits advocaat en auteur. Hij is de kleinzoon van de bekende schrijver en hoogleraar J.R.R. Tolkien en de oudste zoon van Christopher Tolkien.

Hij bracht zijn schooltijd door op de Dragon School in Oxford en de Downside School in Stratton-on-the-Fosse. Aan Trinity College van de Universiteit van Oxford studeerde hij moderne geschiedenis. Vanaf 1994 was Simon Tolkien advocaat in Londen, waar hij woonde met zijn vrouw en twee kinderen. Zijn zoon Nicholas werd toneelschrijver en regisseur. Omstreeks 2010 verhuisden Simon Tolkien en zijn vrouw Tracy Steinberg naar Zuid-Californië.

Zijn eerste roman, The Stepmother, in de Verenigde Staten uitgegeven onder de titel Final Witness, werd in 2002 gepubliceerd. In 2016 publiceerde hij No Man's Land, geïnspireerd door de ervaringen van zijn grootvader in de Eerste Wereldoorlog.

Bibliografie

Inspector…Lees verder op Wikipedia