Luisterboek
Nederlands

De griezelbus. 1

Paul Van Loon (auteur), Erik Van Muiswinkel (verteller), VOF de Kunst (muziek)
Groep zeven maakt een rit in een griezelbus. Schrijver P. Onnoval vertelt een aantal griezelverhalen. Tussen de verhalen door wordt het steeds enger in de griezelbus. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De griezelbus. 1
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Verteller
Erik Van Muiswinkel
Muziek
VOF de Kunst
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Kunst, 2006
3 cd's + tekstblad
Speelduur
ca. 205 min.
EAN
8717703010947

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Erik van Muiswinkel. Binnen het kader van het verhaal over een voorlezende schrijver wordt een aantal griezelverhalen gepresenteerd. Daarbij zijn voorwerpen als een bakje kattengras, een taart, een stoel e.d. het aanknopingspunt voor de verhalen. De schoolklas die ze aanhoort, is door de schrijver uitgenodigd 's avonds een ritje in zijn griezelbus te maken. Aan het slot blijkt, dat de schrijver met bus en bestuurder een eigen griezelverhaal vormt en zorgt het kleine meisje Liselore met de inhoud van haar handtasje voor een oplossing. Spannende verhalen voor kinderen met sterke zenuwen die graag griezelen. Met name de structuur waarin de verhalen zijn gegoten en die een eigen spanning oproept, maakt van het geheel een hechte eenheid. Daardoor wordt ook het raamverhaal griezelig echt. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties