Boek Nederlands

Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico

Paul Theroux (auteur), Auke Leistra (vertaler)
+1
Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico
×
Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico

Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico

Paul Theroux (auteur), Auke Leistra (vertaler)
Genre:
In ‘Op de vlakte der slangen’ maakt Paul Theroux, grootmeester van de reisliteratuur, een maandenlange roadtrip door Mexico. Theroux begint in Nogales, een grensstad in het noorden. Een metershoog hek loopt dwars door de stad en scheidt de welvarende Amerikaanse kant van het verarmde Mexicaanse deel. Vervolgens rijdt hij langs de grens, zakt af naar Mexico-Stad en verder naar het zuiden, naar de a
Titel
Op de vlakte der slangen : een roadtrip door Mexico
Auteur
Paul Theroux
Vertaler
Auke Leistra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On the plain of snakes
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, © 2020
461 p., [8] p. foto's
ISBN
9789045035512 (paperback)

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor of Arts degree".
Aan de uni…Lees verder op Wikipedia