Boek
Nederlands

Het geheim van de Grote Kronometer

Patrick Lagrou (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Het geheim van de Grote Kronometer
×
Het geheim van de Grote Kronometer Het geheim van de Grote Kronometer

Het geheim van de Grote Kronometer

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tillo vindt een wonderlijk horloge, waardoor hij in de "Tussentijd" kan belanden. Daar krijgt hij van de elfenkoningin een moeilijke opdracht. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Tijd
Titel
Het geheim van de Grote Kronometer / Patrick Lagrou ; ill. Jan Bosschaert
Auteur
Patrick Lagrou
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1999
76 p. : ill.
ISBN
90-6822-666-5

Besprekingen

Tillo vindt een wonderlijk horloge met slechts één wijzer; een kronometer. Als hij op een knopje drukt, (b)lijkt de wereld stil te staan. Later hoort hij, dat hij hierdoor belandt in de 'Tussentijd'; in de wereld en de tijd van demonen en elfen, een wereld die voor mensen alleen in dromen en fantasie bestaat. Tillo krijgt van de elfenkoningin de moeilijke opdracht de Elfenheuvel te redden van bouw- en graafmachines. In eerste instantie lijkt de kronometer voor Tillo leuk speelgoed, maar later bezorgt het kleinood hem ook angstige en spannende momenten. Er is gebruik gemaakt van een duidelijke letter en het verhaal is voorzien van 'cartoonachtige' zwart-witillustraties die goed aansluiten bij de tekst. Het taalgebruik is eigentijds en benadert de kinderen met spanning en humor. Achterin het boek is uitgebreide infomatie te vinden over andere boeken die van deze schrijver verschenen zijn (11 p.). Lay-out en inhoud maken het boek makkelijk leesbaar, en het zal door kinderen ook zeker erv…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties