Boek
Nederlands

Heikje heks

Patricia De Landtsheer (auteur), Marja Meijer (illustrator)
Melleke ontmoet op een avond heks Heikje, die haar meeneemt naar Heksenland. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Toveren
Titel
Heikje heks
Auteur
Patricia De Landtsheer
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1996
120 p. : ill.
ISBN
90-6822-419-0

Besprekingen

Het meisje Melleke ligt in haar bed als Heikje heks haar komt opzoeken. Heikje neemt haar mee naar Heksenland, waar ze een school bezoekt, parfum moet maken, en praat met wolven. In dit verhaal lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar heen. Karikaturale karakters met stereotiepe gedragingen (zoals vaak boos worden op elkaar). Het thema spreekt kinderen wel aan, maar de verteltrant is niet erg sprankelend. Boek met stijve kaft en een kleurige omslag. Bevat dertien met grijs ingekleurde inkttekeningen van ca. een derde pagina. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties