Boek
Engels

The Scarpetta factor

The Scarpetta factor

In de reeks:
Genre:
Kay Scarpetta's optreden in een live televisieshow lijkt verband te hebben met haar onderzoek naar de moord op een jonge vrouw in Central Park en de ontvangst van een bompakketje.
Extra onderwerp
DET, Detective, Thrillers
Titel
The Scarpetta factor
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Little, Brown, 2009
492 p.
ISBN
9780316733168 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Patholoog-anatoom Kay Scarpetta, inmiddels getrouwd met FBI-man Benton Wesley, verblijft tijdelijk in Manhattan en is als forensisch expert aanwezig in een live tv-show. Kay krijgt een vreemd telefoontje en ontvangt thuis een pakje dat een bom blijkt te bevatten. Kay en de mensen om haar heen worden zich ervan bewust dat er een verband bestaat tussen de show, de verdwijning van een miljonaire, een vermoorde jonge vrouw in Central Park, een ex-patiënte van Wesley en een acteur. Dit is deel 17 in de serie, geschreven in de derde persoon, wat enige afstand oproept naar de lezer toe (de vorige delen waren in de ik-vorm). Voor de fans is dit boek vast geweldig, want er zijn alle bekende personages (politieman Marino die iets meer wordt belicht, nicht Lucy en haar vriendin, openbare aanklager Jaime). De auteur zorgt voor de nodige verwikkelingen en verrassingen, maar er zijn te veel verhaallijnen en bovendien wordt er een personage uit het verleden naar boven gehaald om het allemaal sluiten…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie