Boek
Engels

The last precinct

The last precinct

In de reeks:
Genre:
Na de aanval van een 'weerwolf' komt patholoog-anatoom Kay Scarpetta wederom in groot gevaar. Vervolg op 'Black notice'.
Titel
The last precinct
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Engels
Uitgever
London: Warner, 2001
565 p.
ISBN
0-7515-2535-9 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In het vorige deel 'Black notice'* wordt patholoog-anatoom Kay Scarpetta aangevallen door een 'weerwolf', een telg uit een misdaadkartel die daarvoor negen vrouwen en Kay's vrouwelijke chef afslachtte. Kay wordt van deze laatste moord verdacht, de weerwolf ontkent alles en Kay en politieman Marino worden geconfronteerd met meer lijken, o.a. een crimineel en een undercoveragent. Met hulp van nicht Lucy en anderen komt de waarheid boven: Interpolman Jay Talley, met wie Kay een keer sliep, is de broer van de weerwolf en het brein achter de moord op Kay's geliefde, dealde in drugs en wapens met de politiechef en is verantwoordelijk voor veel moorden. Op het nippertje weet Lucy Kay en zichzelf uit handen van Jay en zijn nieuwste vriendin te redden. De daders ontsnappen en Kay wordt van alle blaam gezuiverd. Dit boek is bestemd voor de lezers die ook het vorige deel gelezen hebben, anders is het niet te volgen ondanks de verwijzingen hiernaar. Het begin komt langzaam op gang. Evenals in 'Bl…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie