Een vrouwelijke arts die herstellend is van een aanval door een geesteszieke crimineel, wordt door de politie om hulp gevraagd in een zaak van een van huis weggelopen meisje dat vermoord is
Extra onderwerp
THR, LUI, luisterboeken
Titel
De rode kamer
Auteur
Nicci French
Verteller
Beatrice Van der Poel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The red room
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
4 cd's
Speelduur
4 uur en 10 min.
Aantekening
Verkorte versie
ISBN
9789047602835

Andere formaten:

Besprekingen

Verkorte weergave van het gelijknamige boek* uit 2001, voorgelezen door zangeres Beatrice van der Poel. Het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schrijft onder de naam Nicci French succesvolle literaire thrillers. Net als in de eerdere boeken van French is in 'De rode kamer' de hoofdpersoon een vrouw. Kit Quinn, arts, werkt met geesteszieke criminelen. Bij de ondervraging van een verdachte wordt ze aangevallen. Tijdens haar herstelperiode vraagt de politie haar hulp in een zaak die eenvoudig lijkt: een van huis weggelopen meisje is vermoord aangetroffen bij een Londens kanaal. De politie heeft een verdachte: dezelfde man die Kit heeft aangevallen. Maar de kwestie blijkt veel gecompliceerder dan gedacht en Kit raakt geobsedeerd door de zaak. Nicci French wordt beschouwd als een van Engelands beste thrillerauteurs.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia