Boek
Nederlands

Heksenkind

Monica Furlong (auteur)
+1
Heksenkind
×
Heksenkind Heksenkind
In de reeks:
Doran; 2
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als de moeder van Leana haar in de steek laat, komt Leana in huis bij Juniper. De bewoners van het middeleeuwse Schotse dorp denken dat Juniper een heks is. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Heksenkind
Auteur
Monica Furlong
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wise child
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 1999 | Andere uitgaves
203 p.
ISBN
90-6069-690-5

Besprekingen

Leana (ik-figuur) wordt in de middeleeuwen door moeder Maeve in de steek gelaten en omdat haar vader op zee is, neemt Juniper de opvoeding over. Juniper en Maeve beschikken beiden over magische krachten en symboliseren goed en kwaad. Daartussen zal Leana uiteindelijk moeten kiezen. Leana ontwikkelt zich van een argwanend eenzaam kind tot een zelfbewuste jonge vrouw. Een spannend en soms griezelig verhaal, waarin geloof en volksgeloof (hekserij) centraal staan. De vertaling is goed, het omslag aardig, het lettertype duidelijk. Eerder verscheen van deze auteur 'Juniper'* en er is een vervolg op 'Heksenkind' verschenen: 'Colman'. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Monica Furlong

Monica Furlong (Harrow, 17 januari 1930 - Umberleigh,Devon, 14 januari 2003) was een Engelse jeugdschrijfster.

Leven

Monica Furlong groeide op in Londen en studeerde filosofie en theologie aan de University College London. Ze werkte als journaliste voor de Daily Mail (1961-1968) en was vervolgens producente van religieuze programma's bij de BBC (1974-1978). In 1978 besloot ze zich volledig toe te leggen op het schrijven van boeken. Ze schreef vele boeken voor volwassen, zowel fictie als non-fictie. Monica Furlong is onder andere geïnteresseerd in woestijnen, kluizenaars, magie, psycho-analyse en feminisme. In verband met deze interesses bezocht ze diverse woestijnen en onderzocht aldaar de culturen en reisde naar Australië om zich te verdiepen in de Aboriginals. Voor kinderen schreef ze de trilogie Juniper (A Year And A Day), Heksenkind (Wise Child) en Colman, die zowel in Engeland als Nederland enthousiast ontvangen werd door de pe…Lees verder op Wikipedia