Luisterboek
Nederlands

De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel

+1
De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel
×
De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel

De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De tweeling Thelma en Ellis verveelt zich in de vakantie. Door de vondst van een nest kittens komen ze in aanraking met het dierenasiel. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel
Auteur
Marion Van de Coolwijk
Verteller
Beatrice Van der Poel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2009
3 cd's
Speelduur
ca. 2,5 uur
ISBN
9789047606147

Besprekingen

De olijke tweeling helpt mee in het dierenasiel
De Bongers vormen een nieuw samengesteld gezin, lang voor dat modieus werd. De vader van de tweelingzusjes Thelma en Ellis hertrouwde met kinderjuf Betty, en het gezin werd uitgebreid met de tweelingbroertjes Lex en Leo, door Ellis en Thelma "de Loeloe" genaamd. Het is vakantie en de tweeling verveelt zich. Tijdens een boswandeling vinden ze een nest achtergelaten jonge poesjes en zo komen ze in het dierenasiel terecht. Ellis en Thelma mogen er als vrijwilligers werken, maar hun enthousiasme en verbeelding slaan af en toe een beetje op hol. Na een brand in een dierenwinkel zit het asiel overvol, en de tweeling doet een geestdriftige oproep op tv om een dier te adopteren. Met de daaropvolgende toestroom van impulsieve klanten is het asiel niet opgezet, maar ze zien wel in dat Thelma en Ellis het niet slecht bedoelen, integendeel. De meisjes stellen ook voor om samen met hun eigen huisdier Spikkel de hond van een oude dame uit de buurt …Lees verder
Drie cd's met het voorgelezen boek 'De olijke Tweeling helpt mee in het dierenasiel'*. De tweeling Ellis en Thelma vinden een nest gedumpte poesjes in het bos. Ze brengen ze naar het asiel en worden zo geraakt door alles wat ze daar aantreffen, dat ze er als vrijwilligers gaan werken en allerlei spannende avonturen beleven: een brand, ontsnapte dieren en tenslotte traceren ze de dader van de in het bos achtergelaten kittens. Het boek wordt zonder toevoeging rustig en duidelijk voorgelezen. Een nieuw hoofdstuk wordt aangegeven en onderverdeeld in twee blokken met titel, zodat je desgewenst elke vier minuten kunt onderbreken. Het afluisteren van het gehele boek duurt ongeveer drie uur. De taal is wat stijf met veelvuldig: 'staart Ellis', 'mompelt Thelma' en woorden als 'donateur'. Voor de liefhebbers van de 'Olijke Tweeling' is het lekker genieten. Ook geschikt voor minder enthousiaste lezers vanaf ca. 9 jaar.