Boek
Nederlands

Drakeneiland in opstand

Lydia Rood (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
Drakeneiland in opstand
×
Drakeneiland in opstand Drakeneiland in opstand
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De kinderen op Drakeneiland krijgen bericht dat ze weer terug naar huis moeten. Ze komen in opstand, want ze willen blijven! Ze verschuilen zich in de grotten van de Drakenkop. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
Histoires d'aventure
Titel
Drakeneiland in opstand
Auteur
Lydia Rood
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
111 p. : ill.
ISBN
9789025866143 (hardback)

Besprekingen

De kinderen op Drakeneiland zijn verdrietig. Er is bericht gekomen dat ze weer terug naar huis moeten, terug naar het gewone leven waar volwassenen de baas zijn. De kinderen besluiten in opstand te komen. Ze willen blijven! Maar Renée twijfelt. Zij mist haar tweelingzusje Janna, die haar hulp nodig heeft. De kinderen besluiten hun dorp te verlaten en naar de Grotten van de Drakenkop te gaan om te schuilen. Maar dan worden ze toch ontdekt door meneer Papadopoulos… Negende deel uit de serie 'Drakeneiland'*. Spannend, vlot lezend verhaal met sfeervolle zwart-witillustraties. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel; prettig lezend lettertype. Ook voor minder goede lezers een aanrader. De delen uit de serie zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Met een recept voor scheepsbeschuit en zeewiersoep. Zie ook www.drakeneiland.nl. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Drakeneiland in opstand

Opnieuw een spannend en avontuurlijk boek over Drakeneiland, met een goede typering van de uiteenlopende karakters. Zoals steeds is de setting hetzelfde, maar de invalshoek anders. Deze keer speelt Renée de hoofdrol. Wanneer ze hoort dat de kinderen vroeger terug naar huis moeten, weet ze niet of ze daar blij moet om zijn of niet. Ze wil graag naar huis om haar tweelingzusje terug te zien, maar ze wil ook haar vrienden op Drakeneiland niet teleurstellen. De kinderen bereiden een opstand voor omdat ze niet terug naar huis willen, waar volwassenen de baas zijn. Renée doet mee; als bakker is ze immers onmisbaar, maar ze twijfelt. Wanneer de dag aanbreekt dat ze opgehaald zullen worden, verstoppen de kinderen zich in de grotten. Het eiland heeft echter geen geheimen voor Meneer Papadopoulos, de eigenaar. Hij maakt duidelijk dat wie blijft zelf zal moeten zien te overleven zonder hulp, voedsel en andere voorzieningen van het vasteland. Hebben de kinderen wel de juiste keuze gemaakt? En …Lees verder

Over Lydia Rood

CC BY 2.0 - Foto van/door

Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Levensloop

Rood studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar afstuderen in 1984 werkte ze van 1985 tot en met 1991 als eindredacteur 'binnenland' bij de Volkskrant. Ze studeerde Spaanse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 1988 haar doctoraaldiploma. In 1991 koos zij definitief voor het schrijverschap.

Haar eerste jeugdroman, Een geheim pad naar gisteren, verscheen in 1982. Dit verhaal schreef ze voor eigen plezier, op aanraden van haar broer Niels stapte ze ermee naar een uitgever. In 1990 won ze de Vlag en Wimpel voor haar boek Maanzaad en in 1994 een Zilveren Griffel voor de jeugdroman Een mond vol dons gewonnen. Anansi's web verscheen in 2006 opnieuw als Dans om het zwarte goud en werd eervol vermeld door de Zoen-jury en b…Lees verder op Wikipedia