Boek
Nederlands

Nieuwsgierige Lotje

Lieve Baeten (auteur)
+1
Nieuwsgierige Lotje
×
Nieuwsgierige Lotje Nieuwsgierige Lotje

Nieuwsgierige Lotje

In een heksenhuis gaat nieuwsgierige Lotje op zoek naar iemand die haar kapotte bezemsteel kan repareren. Prentenboek met humoristische, gedetailleerde tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
Heksen
Titel
Nieuwsgierige Lotje / Baeten, Lieve
Auteur
Lieve Baeten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Hasselt, 1994
[28] p. : ill.
ISBN
9068221523

Besprekingen

Nieuwsgierige Lotje is een jonge heks, die 's nachts op haar bezemsteel vliegt en een huis met brandend licht ziet. Ze gaat op onderzoek uit, waarbij ze haar bezemsteel breekt. Op zoek naar iemand die haar bezem kan repareren, ontmoet ze de muziekheks, de kookheks en de slaapheks. De knutselheks in de kelder maakt een raketbezem voor haar, waarop ze wegvliegt. En dan ziet ze opnieuw een lichtje (hetgeen het huis van de lezer impliceert). Fraai verzorgd prentenboek met tekeningen over twee pagina's in zachte kleuren, die de situatie uitdrukken (b.v. bij de slaapheks is het duister). De illustraties in een gemengde tekentechniek zijn vrolijk, zeer gedetailleerd, humoristisch en er valt eindeloos veel op te ontdekken. Zo beleeft Lotjes poes een eigen avontuur met een muis. Om de andere pagina is kleiner van formaat, zodat het verrassingselement vergroot wordt. De laatste tekening toont een doorsnee van het heksenhuis, waar alle heksen druk zijn met hun eigen bezigheden. In een witte balkā€¦Lees verder

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia