Boek
Nederlands

Lotje en de heksenprinses

Lieve Baeten (auteur)
+1
Lotje en de heksenprinses
×
Lotje en de heksenprinses Lotje en de heksenprinses

Lotje en de heksenprinses

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lotje tovert haar kleine nichtje om in een heksenprinses en samen maken ze een reis op een vliegend tapijt. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Lotje en de heksenprinses
Auteur
Lieve Baeten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1998
[32] p. : ill.
ISBN
90-6822-561-8

Besprekingen

In dit avontuur van de kleine heks Lotje staat haar logeetje Kleintje centraal. Lotje tovert Kleintje om in een Heksenprinses, en samen gaan ze op pad op een vliegend tapijt. Helaas verdwaalt het tweetal, wat hen echter bij allerlei soorten heksen brengt. Iedere heks is weer anders, wat duidelijk blijkt uit de inrichting van hun diverse onderkomens. Op de schitterende illustraties is dan ook heel veel te zien, met als absoluut hoogtepunt een uitvouwbare pagina ter grootte van een klein affiche. De bladzijden waarop de nachtelijke reis op het tapijt is weergegeven zijn aan de zijkant korter dan de overige bladzijden. Mooi verzorgd prentenboek met een korte, adequate tekst, om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia