Boek
Nederlands

Kleine Draak

Lieve Baeten (auteur)
Kleine Draak moet een mensenkind schrik aanjagen, maar Benno is helemaal niet bang te krijgen. Prentenboek met vriendelijke krijttekeningen in gedekte aardetinten en een korte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
Draken
Titel
Kleine Draak
Auteur
Lieve Baeten
Taal
Nederlands
Kenmerken
[30] p. : ill.
ISBN
90-6822-732-7

Besprekingen

Kleine Draak kan al vliegen en vuur spuwen; zijn moeder gaat voor hem een kind halen om te oefenen in het bang maken. Dit kind, Beppo, is echter helemaal niet bang en ze worden vrienden. Kleine Draak en Beppo op zijn rug jagen samen de grote draken schrik aan en Kleine Draak brengt Beppo weer naar huis. De vriendelijke krijttekeningen in gedekte (aarde)tinten zijn gemaakt met veel oog voor detail: er valt veel op te zien en te ontdekken. Ze vormen een mooie eenheid met de tekst en geven veel extra informatie. Op de groot opgezette illustraties (over een of twee pagina's) zien de draken er vriendelijk uit en door de huiselijke sfeer wordt alles nog minder angstaanjagend. Onder de illustraties staan steeds enkele regels tekst in een grote letter. Op de omslag een kleurenillustratie over voor- en achterkant met een vrolijke Kleine Draak op het dak (van Beppo's huis) met op de achtergrond het dorp en in de verte de drakenburcht op een berg. Een zeer aantrekkelijk, goed verzorgd prentenbo…Lees verder

Over Lieve Baeten

Lieve Baeten (Zonhoven, 24 oktober 1954 - Bekkevoort, 15 oktober 2001) was een Vlaams auteur en illustratrice, bekend geworden van de prentenboekenreeks Lotje. Lieve Baeten studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Ze huwde in 1976 met Koen Fossey.

Lotje (Patou in het Frans, Die kleine Hexe in het Duits) is een klein heksje dat op haar bezem in allerlei schattige situaties komt. Lotje werd vertaald in 14 talen.

Lieve Baeten kreeg voor haar boeken een aantal belangrijke prijzen.

  • Boekenpauw (1993) voor "Nieuwsgierige Lotje"
  • Kinderboekwinkelprijs (1995) voor "Lotje is Jarig"

Baeten kwam in 2001 om het leven door een auto-ongeval. Haar zoon Wietse heeft haar laatste half afgewerkte boek verder vervolledigd door computerbewerkingen en uitgebracht (Slimme Lotje).

Bibliografie

Lieve Baeten als auteur en illustrator:

Lees verder op Wikipedia