Boek
Nederlands

Niet huilen, Anna!

Kathleen Amant (auteur)
+1
Niet huilen, Anna!
×
Niet huilen, Anna! Niet huilen, Anna!

Niet huilen, Anna!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat met mama boodschappen doen. Maar ze begint overal om te huilen en in de supermarkt gaat ze zelfs boos op de grond liggen schoppen. Mama leert Anna dat ze hulp moet vragen als iets niet lukt of als ze iets wil. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Niet huilen, Anna!
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Uitgeverij, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044831504 (hardback)

Besprekingen

Anna gaat met haar moeder boodschappen doen. Maar vanaf het begin barst ze bij alles wat ze niet wil, in tranen uit. Ze wil alles zelf beslissen, ook als het niet kan. Mama legt uit dat ze het niet fijn vindt als Anna steeds huilt, en dat ze moet vragen wat ze wil. Zelfs op het moment dat Anna schoppend op de vloer van de supermarkt ligt, blijkt mama rustig en probeert ze Anna met veel geduld te kalmeren… Afgerond, zelfstandig te lezen verhaaltje uit een uitgebreide serie over deze peuter*. De tekst op de linkerpagina is kort en het taalgebruik is goed afgestemd op de leeftijdsgroep. De platen op de rechterzijde zijn bladvullend. Geen kleine details, maar levendige, zwart omlijnde figuren, ingekleurd met vrolijke, sprekende kleuren. Het boekje is verzorgd uitgegeven: afgeronde hoeken, stevig, geplastificeerd papier en een aantrekkelijk omslag. Een herkenbaar verhaal, zowel voor ouders als voor kinderen. Prima aanvulling voor de peutercollectie.Leuk om voor te lezen en te bekijken met …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties