Boek
Nederlands

Grote Anna op kamp

Kathleen Amant (auteur)
+1
Grote Anna op kamp
×
Grote Anna op kamp Grote Anna op kamp

Grote Anna op kamp

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anna gaat voor het eerst op kamp. Ze vindt het best spannend, maar ze doen leuke spelletjes en het slapen in een tent vindt ze ook leuk. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren over vakantiekampen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Grote Anna op kamp / [tekst en ill. Kathleen Amant]
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044828184 (hardback)

Besprekingen

Na de vele peuterprentenboeken over kleine Anna zijn er inmiddels ook een aantal boeken over Anna als kleuter verschenen. Hierin leert ze o.a. hockeyen, zwemmen, fietsen, enz. In dit deel gaat ze voor het eerst met de 'jeugdbeweging' Vlaams voor de scouting) op kamp. Met haar groepje, de Kapoenen (ook een Vlaamse aanduiding), waarin een aantal van haar vriendjes zitten, gaat zij samen met leidster Kaat en leider Sander met de trein naar het kampterrein. Anna vindt het allemaal erg spannend. Slapen in een tent, spelletjes doen, buiten eten, zingen bij het kampvuur, alles is even leuk. Anna wil dan ook nog lang niet naar huis. Aantrekkelijk groot prentenboek in felle kleuren. De vrolijke maar eenvoudige illustraties met grote zwart omlijnde kleurvakken geven de sfeer en de emoties goed weer. De kinderen zijn als scouts afgebeeld. De tekst staat in de tekeningen en bevat zes tot acht regels tekst per dubbele pagina. Leuk om voor te lezen aan en te bekijken met kleuters. Herkenbaar voor k…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia