Boek
Nederlands

Anna en haar lieve opa

Kathleen Amant (auteur)

Anna en haar lieve opa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna doet vaak leuke dingen met haar opa. Vandaag gaan ze samen met de fiets naar het park, waar Anna fijn kan spelen. Op de terugweg stoppen ze bij de geitenboerderij om een ijsje te eten. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Anna en haar lieve opa
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789044832235 (hardback)

Besprekingen

Anna doet vaak leuke dingen met haar opa. Vandaag gaan ze samen met de fiets naar het park. Opa leert Anna hoe ze kan fluiten, ze voeren de eendjes en gaan naar de speeltuin. Op de terugweg stoppen ze bij de geitenboerderij om naar de geitjes te kijken en… een ijsje te eten. Met wel twee bolletjes. Als ze thuiskomen, zijn ze zo moe dat ze samen op de bank in slaap vallen. Na delen over Anna en haar lieve oma en ouders*, nu ook een deel over Anna en haar opa. De gebeurtenissen worden op eenvoudige en duidelijke wijze verteld, zonder veel spanning of onverwachte wendingen, maar dat is voor peuters die veel in dit boek zullen herkennen ook niet altijd nodig. De tekst staat op de linkerbladzijden, terwijl de eenvoudige illustraties, zonder al te veel details, op de rechterbladzijden staan. Deze zijn duidelijk, opgebouwd uit grote, zwartomlijnde kleurvlakken en vullen de tekst goed aan. De kleuren zijn warm en helder. Al met al een sfeervol en aantrekkelijk peuterboek, met twee afgeronde h…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties