Boek
Nederlands
De aan een rolstoel gekluisterde detective Lincoln Rhyme en diens assistente Amelia Sachs onderzoeken enkele mysterieuze moorden die zijn uitgevoerd door het slachtoffer te tatoeëren met een giftige stof.
Titel
Met huid en haar
Auteur
Jeffery Deaver
Vertaler
Mariëtte Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The skin collector
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Van Holkema & Warendorf, 2014
398 p.
ISBN
9789022571552 (paperback)

Besprekingen

Lincoln Rhyme, die nadat hij door zijn werk als politierechercheur in New York invalide raakte en zelfstandig is gaan werken, wordt door diezelfde politie gevraagd de vreemde moord op een jonge vrouw op te lossen. Parttime actrice Chloe (26) is vermoord gevonden in een keldergang in New York en met zijn partner Amelia Sachs en assistent Thom onderzoekt Lincoln plaats delict en slachtoffer. Ze ontdekken dat de vrouw om het leven kwam door een tatoeage waarbij geen inkt maar een dodelijk gif werd ingespoten en dat er een verband is met een eerdere zaak. Hun verwachting dat de man die ze de Huidenjager noemen meer slachtoffers zal maken komt later uit. De vaak bekroonde Amerikaanse misdaadauteur (1950) schreef ruim dertig thrillers, waarvan dit de elfde is in de serie over Lincoln en Amelia. De spannende, goedvertaalde thriller heeft een hoog tempo, steeds nieuwe verwikkelingen houden de sympathieke hoofdpersonen alert en er is veel aandacht voor hun recherchewerk en denkproces. De goede…Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia