Boek
Nederlands

De wraak van de jakjongen

Guy Didelez (auteur)
+1
De wraak van de jakjongen
×
De wraak van de jakjongen De wraak van de jakjongen

De wraak van de jakjongen

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Xilian (15) onderneemt samen met haar Vlaamse vader een gevaarlijke tocht te paard, hoog in de Tibetaanse bergen, op zoek naar het geboortedorp van haar overleden moeder. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De wraak van de jakjongen
Auteur
Guy Didelez
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
380 p.
ISBN
9789461317452 (paperback)

Besprekingen

Xilian (15) heeft een Chinese moeder en een Vlaamse vader. Haar moeder heeft ze nooit gekend, deze is bij haar geboorte overleden. Het enige aandenken dat zij nog heeft, is een brief in een onleesbaar Chinees schrift, die haar moeder kort voor haar dood heeft geschreven. Omdat Xilian graag wil weten wat er in de brief staat, onderneemt ze samen met haar vader een gevaarlijke tocht te paard, hoog in de Tibetaanse bergen, op zoek naar het geboortedorp van haar moeder. Maar wie is de man die hen steeds achtervolgt? Een avontuurlijk en boeiend geschreven verhaal over een zoektocht naar afkomst, waarbij veel verteld wordt over Tibet en bijna verdwenen Chinese bevolkingsgroepen. Vooral goed naar voren komen het besef dat familie belangrijk is en de steeds sterker wordende band die ontstaat tussen Xilian en haar vader. De afloop is niet helemaal zonder toevalligheden, maar desondanks een bijzonder verhaal voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia