Boek
Nederlands

Zeesnorren en monsterdraken!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Dorette Zwaans (vertaler)
Twee verhalen over de noorman Geronimorr Stilsson. Hij vecht tegen Monsterdraken en doet mee aan een zeilwedstrijd. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Zeesnorren en monsterdraken
Geronimorr is een held!
Onderwerp
Draken
Titel
Zeesnorren en monsterdraken!
Andere titel
Zeesnorren & monsterdraken!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Nella terra degli ufa ufa ; Scattare scattareee... Geronimord!
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
245 p. : ill.
ISBN
9789085923626 (hardback)

Besprekingen

Twee verhalen over de Noormuizen uit de familie Stilsson, waarin Geronimorr Stilsson de hoofdpersoon is. In het eerste verhaal gaat hij met zijn volk de Pufmuizen helpen, nadat ze een brief in een fles gevonden hebben. Daar moeten ze strijden tegen de Monsterdraken. In het tweede verhaal doet hij mee met een zeilwedstrijd, waarbij hij ontsnapt aan haaien en de diefstal van de vaten slurpir oplost. Een variatie op de bekende Geronimo-verhalen, met veel muizenissige woordgrapjes en naamgrappen als Pufpof, Smakjak Bullebak en Pansjef. Het heeft een aantrekkelijke lay-out met verschillende lettertypes in diverse kleuren. Er wordt een groot aantal lastige woorden gebruikt, die soms verklaard worden. In de verhalen zijn kolommen en pagina’s met (achtergrond)informatie over personen, dieren en uitvindingen opgenomen. Op het aantrekkelijke omslag staan een afbeelding uit het tweede verhaal en de titels in foliedruk afgebeeld. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties