Boek
Nederlands

De piraten van de Zilveren Kattenklauw

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)

De piraten van de Zilveren Kattenklauw

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Samen met zijn neef Klem gaat uitgever en privé-detective Geronimo Stilton het mysterie van Zilvereiland onderzoeken; ze belanden in een spannend avontuur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
De piraten van de Zilveren Kattenklauw
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il Galeone dei Gatti Pirati
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2002
118 p. : ill.
ISBN
90-5924-221-1

Besprekingen

Voor velen van u waarschijnlijk een nieuwe naam in de wereld van de (jeugd)literatuur: Geronimo Stilton. Afgestudeerd in taal en filosofie, staat aan het hoofd van een uitgeversgroep, schreef verschillende bestsellers, verzamelt antiek en speelt golf. De naam doet een Italiaans-Engelse afkomst vermoeden. Nu heb ik uit deze biografische gegevens enkele details weggelaten waaraan u had kunnen zien dat Geronimo Stilton een muis is. Een schrijvende muis. De titels van de bestsellers wijzen ook in de muizenrichting. Het houdt in dat muizen de hoofdpersonen zijn in een omgeving die in vrijwel alle opzichten doet denken aan de mensenwereld, maar er valt geen mens te bekennen. Ook het doen en laten van de muizen heeft veel overeenkomsten met dat van mensen. Kortom, Geronimo heeft waarschijnlijk de kunst afgekeken van mensenschrijvers.

Dat blijkt al direct in Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton. We maken kennis met het drukbezette leven van een uitgever/schrijver, zo drukbezet…Lees verder
Als de uitgeverij van Geronimo de Gouden Gids van Rokford, de hoofdstad van Muizeneiland, verkeerd heeft gedrukt, is de boot aan. Hij wordt belaagd door woedende klanten. Om de ellende te ontlopen gaat hij in op het voorstel van neef Klem om het mysterie van het Zilvereiland te onderzoeken. Daar vallen ze in de klauwen van kaperkapitein Kattenklauw. In plaats van als vetgemest hapje voor de kattenbewoner te eindigen, weten ze net op tijd te ontsnappen. Grappig verhaaltje in de serie over Geronimo en zijn muizenfamilie, met veel vaart geschreven in een directe stijl met korte zinnen en veel dialoog. De vele illustraties in kleur en de grote letter geven de uitgave een aantrekkelijk uiterlijk. Op de omslag prijkt de hoofdpersoon in een benarde situatie. Geschikt voor een grote lezersgroep die de ironische humor weet te waarderen en van een beetje spanning houdt. Handzaam formaat (14,5 x 18,5 cm). Vanaf ca. 11 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties