Boek
Nederlands

Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld

Danielle Steel (auteur), Maya Denneman (vertaler)
+1
Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld
×
Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld

Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld

Bundel overdenkingen van de schrijfster over haar ervaringen met honden.
Onderwerp
Honden, Steel, Danielle
Extra onderwerp
Romans, Waargebeurd, Waar gebeurd
Titel
Puur geluk : de vrolijke avonturen van het liefste hondje van de wereld
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Maya Denneman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pure joy : the dogs we love
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
157 p. : ill.
ISBN
9789021810560 (paperback)

Besprekingen

In elf korte verhalen/overdenkingen vertelt de schrijfster over haar ervaringen met honden. Als groot hondenliefhebster heeft ze verschillende honden (gehad), meestal gezelschapshonden zoals Brusselse griffonetjes, Boston terriërs en Maltezer leeuwtjes. Omdat die soorten te zwaar waren om in het vliegtuig mee te nemen, viel ze uiteindelijk voor een chihuahua, Minnie, die nauwelijks een kilo weegt. Uitgebreid komen de voordelen van de verschillende rassen aan de orde, de liefde die ze van dieren ontvangt en het plezier dat ze aan hen beleeft. Maar ook de kosten van dierenartsen, reispapieren en verklaringen die je nodig hebt om een hond mee te nemen naar het buitenland. De kosten van kleding en gadgets voor haar lieveling vormen een substantieel onderdeel van de kosten. Het is vooral een boek van een hondenliefhebber voor andere liefhebbers van schoothondjes. Bevat zwart-witfoto's (van hondjes) van slechte kwaliteit.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia