De aanvraag van een patent voor revolutionaire software leidt tot twee moorden, die worden onderzocht door een advocaat en diens broer die elite-undercoversoldaat is.
Extra onderwerp
THR, Avontuur-Spionage-Thriller
Titel
Breuklijn
Auteur
Barry Eisler
Vertaler
Joost Van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fault line
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011
311 p.
ISBN
9789022997420 (paperback)

Besprekingen

De beloftevolle advocaat Alex Treven staat op het punt z’n grote slag te slaan: hij heeft mee geïnvesteerd in een uitvinding die revolutionaire cryptografische software op de markt wil brengen. Zelfs gedeponeerd bij het octrooibureau is de technologie niet veilig: de bedenker wordt vermoord, net als Alex’ contact bij het octrooibureau. Alex zelf komt in nauwe schoentjes en wordt met het leven bedreigd, maar hij heeft het er het raden naar wie achter de moorden en aanslagen zit. Omdat hij niemand meer kan vertrouwen moet hij wel zijn broer Ben opbellen, net de man die hij al jaren niet meer heeft gezien of gehoord. De broers hadden een nooit opgeklaard of uitgesproken probleem rond de schuldvraag over de dood van hun zus en de daaruit voortspruitende conflicten met hun ouders. Ben is een huurmoordenaar in dienst van de overheid en is eerst niet geneigd zijn broer te helpen. De achterdocht van Ben tegen Alex’ partner, een Iraanse assistente, lijkt terecht en de drie wantrouwen elkaar ie…Lees verder
Als twee mensen voor wie hij het patent van een revolutionair softwareprogramma heeft aangevraagd, worden vermoord en ook op hem een aanslag wordt gepleegd, roept advocaat Alex Treven de hulp in van zijn broer met wie hij al jaren is gebrouilleerd. Deze elite-undercoversoldaat ontdekt al snel dat hij te maken heeft met een zeer professionele tegenstander die over lijken gaat. De strijd wordt pas echt heftig als het Alex lukt de software te ontrafelen. Een voorspelbaar verhaal met een softe plot, maar met wel voldoende spanningselementen voor minder kritische lezers. De karakters zijn zwart-wit neergezet: de slimme advocaat, de altijd raak schietende krachtpatser van een soldaat en de domme tegenstanders. Het taalgebruik is eenvoudig en het verhaal is goed te volgen. Eerste stand alone roman van de auteur die vooral bekendheid geniet vanwege zijn John Rain serie. Normale druk.

Over Barry Eisler

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Disorderly

Barry Eisler (1963) is een Amerikaans auteur van thrillers. Hij woont afwisselend in Menlo Park, Californië en Tokio.

Biografie

Na te zijn afgestudeerd aan de rechtenfaculteit van de Cornell-universiteit in 1989 trad hij in dienst van de CIA. Hij vertrok in 1992 bij de CIA en werkte vervolgens als technologieadvocaat en startupspecialist in Silicon Valley.

Bibliografie

  • Solo (Rain Fall), A.W. Bruna Uitgevers, 2002
  • Ondergronds (Hard Rain), A.W. Bruna Uitgevers, 2003
  • Sluipmoord (Rain Storm), A.W. Bruna Uitgevers, 2005
  • Schaduwleven (Killing Rain), A.W. Bruna Uitgevers, 2008
  • Dubbelblind (The Last Assassin), A.W. Bruna Uitgevers, 2008
  • Schuilplaats (Requiem For an Assassin), A.W. Bruna Uitgevers, 2009

Externe links