Grote letter
Nederlands

Moord op de Nijl

Agatha Christie (auteur)
Drie moorden en een juwelendiefstal tijdens een boottocht op de Nijl kosten de vermaarde detective Hercule Poirot veel hoofdbrekens.
Extra onderwerp
Romans, misdaad
Titel
Moord op de Nijl
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death on the Nile
Uitgever
Baambrugge: Grote Letter Bibliotheek, 1986
401 p.
ISBN
90-364-0584-X

Besprekingen

Tijdens een boottocht op de Nijl, worden drie moorden en een juwelendiefstal gepleegd. Het gezelschap aan boord vertoont grote tegenstellingen en Hercule Poirot moet al zijn gaven aanwenden om de dader te ontmaskeren. Een boeiende detectiveroman van hoog gehalte.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia