Grote letter
Nederlands

Moord in de Oriënt-Expres

Agatha Christie (auteur)
Poirot tracht tot een oplossing te komen van de moord op een der passagiers tijdens een reis met de Orie͏̈nt-expres, die door een medereiziger moet zijn gepleegd.
Titel
Moord in de Oriënt-Expres
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Murder on the Orient Express
Uitgever
Baambrugge: Grote Letter Bibliotheek, 1989
356 p.
ISBN
90-364-0821-0

Besprekingen

Een echte 'Agatha Christie', waarin de beroemde detective Hercule Poirot de moord op een medepassagier van de Oriënt-Expres, gepleegd nadat de trein ingesneeuwd is, weet op te lossen. Uitstekende detective met een knappe intrige en een verrassende oplossing.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia