Boek
Nederlands

Doem der verdenking

Agatha Christie (auteur)
Als blijkt dat een wegens moord op zijn moeder veroordeelde jongeman onschuldig is, ontstaat in zijn familie een gespannen sfeer van achterdocht en angst.
Titel
Doem der verdenking
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ordeal by innocence
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1997
221 p.
ISBN
90-245-1411-8

Besprekingen

Na twee jaar komt de onverwachte bevestiging van het alibi van een schuldig gewaande dode het verleden tot leven brengen. Dit impliceert dat de overige familieleden plotseling allemaal onder verdenking komen te staan, waarbij er voor een ieder wel een motief voor moord op de moeder is aan te voeren, zodat er een doem van verdenking op alle familieleden rust. De schrijfster heeft er een alleszins aanvaardbaar verhaal van gemaakt. De spanning wordt langzamerhand opgevoerd. In goede stijl geschreven, voor een groot lezerspubliek. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia