Boek
Nederlands

De vier klokken

Agatha Christie (auteur)

De vier klokken

In de reeks:
Genre:
De moord op een onbekende man, die aangetroffen wordt in een kamer waar vier vreemde klokken aanwezig blijken te zijn, stelt de politie voor vele raadsels.
Titel
De vier klokken
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The clocks
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Luitingh-Sijthoff, 1995
239 p.
ISBN
90-245-1948-9

Andere talen:

Besprekingen

Sheila Webb, een stenotypiste die werkzaam is bij een uitzendbureau, wordt naar een blinde dame gestuurd om voor haar wat te typen. De blinde is niet thuis, wel vindt Sheila in haar kamer twee zaken die er niet thuis horen: een vermoorde man en vier stilstaande klokken. Inspecteur Hardcastle kan er geen touw aan vastknopen; dus komt Hercule Poirot zijn vriend te hulp. Een boeiende en vlot geschreven detective. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia