Boek
Nederlands

De spiegel barstte

Agatha Christie (auteur)
Miss Marple probeert te ontdekken wat een beroemde filmster zag vlak voordat in haar huis een moord plaatsvond.
Titel
De spiegel barstte
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mirror crack'd from side to side
Uitgever
Utrecht: Luitingh-Sijthoff, 1992
223 p.
ISBN
90-245-1172-0

Besprekingen

Dit boek speelt zich af in het Engelse dorp St. Mary Mead waar de hoofdpersoon Miss Marple woont. Bij een bezoek aan het kasteel bij het dorp wordt een moordaanslag gepleegd op de filmster Marina Gregg. Althans zo lijkt het. Miss Marple laat zich echter niet misleiden. Haar speurzin wordt verder aangewakkerd door de snelle opeenvolging van een paar moorden. Deze feiten leiden tenslotte tot de ontmaskering van de echte moordenar(es) die de hand aan zichzelf slaat. Het boek is vlot leesbaar door de prettige stijl. Door het - relatief gering - aantal personen blijft het verhaal overzichtelijk. De ontknoping is verrassend. Hierdoor zal het boek door een breed lezerspubliek gewaardeerd worden.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia